Lichte Tinten - Potz Wonen
Potz Wonen

Lichte Tinten

Allereerst de beste wensen namens het hele Potz Wonen team!
In de afgelopen artikelen heb ik het al een paar keer gezegd; 2020 was een raar en voor velen helaas een donker jaar.
Mooie lichte tinten in je interieur helpen daarom goed voor een frisse en positieve start van 2021.
We hebben tijdens de lockdown deze keer de mooiste lichte plekjes opgezocht en samengesteld in onze showroom in Haaksbergen.

Om die extra kilo’s van de feestdagen er weer af te krijgen beginnen we uiteraard met een lichte maaltijd aan de eettafel.
Dat lukt natuurlijk nog beter in een lichte eethoek zoals deze in onze showroom. Een lichte muur en vloer zorgen grotendeels al voor de rustige en frisse sfeer binnen de eethoek.

Deze mooie eetkamerstoelen zijn door de zachte crème kleur en strakke zwarte poot een prachtige combinatie met een donkere tafel zoals deze supergave ronde mozaïek eettafel. Je hoeft dus niet alleen maar lichte kleuren te gebruiken, want zoals je ziet kan je met het gebruik van donkere elementen zoals de eettafel en het prachtige schilderij de lichte tinten er nóg meer uit laten springen.

Lichte Tinten

Niet alleen met wit breng je de lichte tinten in je interieur. Ook met neutrale kleuren zoals crème en taupe kan je toch een lichte sfeer behouden door dit op de juiste manier te combineren. Onze stylistes hebben deze prachtige hoekbank bijvoorbeeld aangekleed met lichte sierkussens en een plaid. Net als bij de eethoek kan je de lichte tinten in de zitkamer er meer uit laten springen met donkere elementen. Niet alleen zwarte of donkere meubels zoals deze salontafel, maar ook donkere accessoires zoals lampen en lijstjes aan de muur weten het kleurcontrast te vergroten waardoor de lichte kleuren nog lichter zullen ogen. Lichte accessoires op een donkere salontafel weten elkaar ook perfect te complementeren. Hou je toch van net wat extra “kleur” binnen een licht interieur? Dan kan je subtiel te werk gaan met één of twee extra kleur tinten op basis van woonaccessoires. Onze stylistes hebben hier bijvoorbeeld goud/geel kleurige elementen in het geheel weten te verwerken door middel van accessoires zoals de lampenkappen en sierkussen.

Lichte Tinten

Lichte tinten stralen rust uit. Hou je écht van rust binnen je interieur, hou het dan lekker simpel en minimalistisch: Less is more!

Dit hoekje in onze showroom is strak en simpel, maar toch interessant, omdat deze supergave fauteuil die wij ook wel “the Egg” noemen een echte eyecatcher is. Dit komt met name door zijn interessante vorm en combinatie van kenia leder en opvallende stof, (alhoewel deze ook in meerdere stoffen en tevens volledig in leer of stof leverbaar is). Juist door het rustig te houden springt de draaifauteuil er nog meer uit en is het daardoor niet nodig om het hoekje vol te proppen. Combineer dit met een donker of zwart strak bijzettafeltje die perfect aansluit op de zwarte draaipoot van de fauteuil. Hou het lekker rustig door de bijzettafel aan te kleden met enkele accessoires zoals deze mooie tafellamp, waardoor je letterlijk meer licht krijgt in je interieur! Zo krijg je het perfecte lichte hoekje om helemaal tot rust te komen en op te laden voor het nieuwe jaar. 2021 let’s go!

Lichte Tinten