Hollywood Regency - Potz Wonen
Potz Wonen

Hollywood Regency

Hollywood Regency is glamoureus, esthetisch en gedurfd.

De typische uitspraak “Love it or hate it” is echter best van toepassing voor deze stijl… Maar we love it! Net als de Bohemian look waar we het vorige week over hadden is ook deze stijl helemaal terug van weggeweest in een te gek nieuw jasje. Je zag het namelijk vooral in de jaren 20 tot 50 al regelmatig in het interieur bij…. Ja je raadt het al; acteurs en actrices uit Hollywood!

Voor dit artikel gingen wij lekker los in onze showroom om datgene bij elkaar te verzamelen wat deze stijl zo typerend maakt.

Veel goud, chroom, glas en velours, zolang de glitter & glamour maar duidelijk naar voren komt. Het moet luxe uitstralen, maar ook vooral opvallend zijn. Printjes kom je ook veel tegen in deze stijl en dan het liefst van dieren zoals panter-, zebra- en tijgerprintjes. De liefde voor dieren zie je ook veel terug in de accessoires. Maar niet alleen die beestenboel geeft Hollywood Regency een exotische touch. Palmbomen, of bananenbladeren als ornament, of waarom niet een vloerlamp in de vorm van een ananas? Het kan allemaal, maar dan wel het liefst goudkleurig natuurlijk! Mocht je het iets te warm krijgen van al die sexy panterprintjes, dan kan je voor abstracte art deco prints gaan, want die passen ook zeker thuis binnen deze stijl. Het meubilair heeft daarnaast over het algemeen ook vaak een opvallend art deco achtig design. Zoals je hieronder ziet hebben wij op basis van bovengenoemde elementen onze stijlkamer met panterprint behang volledig tot een Hollywood Regency paradijs vol glitter & glamour omgetoverd.

Hollywood Regency

Zoals ik al zei, we love it! Maar ik geef eerlijk toe, ik snap natuurlijk ook wel dat deze stijl niet per se voor iedereen is weggelegd en dat sommigen zullen denken: “Hier kan zelfs Elton John nog een puntje aan zuigen…” Maar wie zegt dat je je volledige inrichting zo extravagant moet aankleden? Als je over het algemeen van een wat rustiger interieur houdt, maar toch eens die stoute schoenen wil aantrekken door 1, of doe eens gek, misschien zelfs 2 eyecatchers in je interieur te plaatsen, dan kan je meer dan zeker slagen bij de Hollywood Regency afdeling. Hieronder hebben wij een supergave art deco fauteuil met wat van die eyecatchers bij elkaar gezet. Kijk bijvoorbeeld toch eens naar die palmboom vloerlamp of die porseleinen cheetah! Ook kan je behang echt een eyecatcher zijn binnen je interieur zoals je ziet. En voor als je het nog niet wist, is dit schitterende jungle behang net als het vorige panterprintje en nog vele andere prachtige soorten behang bij ons verkrijgbaar.

Hollywood Regency

Maar hoe krijg je die Hollywood Regency glitter en glamour in je eethoek? Nou, met een zo opvallend en groot mogelijke hanglamp erboven natuurlijk! Het liefst een kroonluchter achtig design, want ja het mag allemaal wel opvallen binnen deze stijl en het moet luxe uitstralen. Net als deze prachtige hanglamp die hangt te pronken in onze showroom. Had ik al gezegd dat ze gek zijn op goud binnen de Hollywood Regency stijl? Gouden spiegels mogen daarom absoluut niet missen in je interieur. En waarom maar 1 spiegel ophangen als je nog zoveel ruimte over hebt aan de muur voor een paar extra? Less is more?... Nee hoor, niet bij Hollywood Regency…. More is more!

Hollywood Regency