Het Lounge hoekje - Potz Wonen
Potz Wonen

Het Lounge hoekje

Met lounge hoek zal je over het algemeen denken aan een mooie grote hoekbank met lounge gedeelte om lekker in te relaxen.

Prachtig uiteraard, wij zijn er gek op! Maar waar ik het eigenlijk over wil hebben in dit artikel is een hoekje met een heerlijke fauteuil om je in terug te trekken met een kopje koffie en een sfeervol muziekje op de achtergrond om bijvoorbeeld je mail te checken, de krant te lezen of natuurlijk om de zondag te beginnen met het “Zondagmorgen ontbijtnieuws” van Potz Wonen! Voor dit artikel hebben wij 3 van onze persoonlijke favoriete “lounge hoekjes” uit onze showroom gepakt met fauteuils die in meerdere stoffen en kleuren beschikbaar zijn.

We blijven er maar druk mee; het herinrichten van onze showroom in Haaksbergen. Het resultaat van één van onze nieuwste stijlkamers is nou precies waar we het voor doen! Hier worden wij dus écht vrolijk van! Je ziet het tegenwoordig weer steeds meer terug bij mensen thuis, we durven ons huis weer iets exotischer aan te kleden. Ornamenten van bijvoorbeeld exotische dieren, vazen met exotische (kunst)planten en zelfs de dierenprintjes zie je weer veel meer in het interieur. In deze stijlkamer hebben onze stylistes dit “lounge hoekje” aangekleed met vooral zwarte en groene tinten om het warme rode behang met dit contrast nóg warmer te maken. Om het perfecte lounge hoekje te creëren kan je een fauteuil in de hoek van de kamer zetten bij in dit geval deze supergave kast aangekleed met enkele mooie accessoires en wat leuke bijzettafeltjes. In plaats van een kast is een mooie sidetable of dressoir hier uiteraard ook zeer geschikt voor. Bijzettafeltjes zijn vaak in 2 maten beschikbaar zodat je deze kan combineren voor een leuk speels effect. De bijzettafeltjes kan je zoals je ziet opvullen met mooie accessoires en zelfs een prachtige vaas gevuld met een sierlijke (kunst)plant die gedeeltelijk boven de fauteuil hangt. Ook kan je een van de bijzettafeltjes leeg laten om te gebruiken voor je laptop of je kopje koffie. Deze stoere lederen fauteuil is perfect om in te loungen, maar ook om in te werken en mede dankzij de aankleding krijg je het zelfs misschien nog een beetje warm, terwijl je toch echt in dit koude kikkerlandje zit waar het nu in de maand december steeds kouder en kouder wordt…. Brrrrr…..

Het Lounge Hoekje

Nu we het toch over het koude weer hebben. We stemmen de aankleding in ons interieur af op de tijd van het jaar. Iets wat wij ook in onderstaand “lounge hoekje” in onze showroom hebben gedaan. Met als basis een lichte muur om aan te vullen met herfst en winterse bruine tinten in een plaid en karpet die prachtig in contrast staan met de stoere zwarte kasten en chique crème kleurige kuip fauteuil in Kenia leder. Zoals ik bij het vorige lounge hoekje zei is in plaats van een kast bijvoorbeeld een sidetable ook perfect voor je lounge hoekje, zoals je uiteraard kan zien op deze foto. Iets wat ook heel goed bij de tijd van het jaar past is om in plaats van een plant wat (kunst) takken in prachtige vaasjes te zetten die over je fauteuil hangen. Wij zijn hier echt gek op, want dit is dé perfecte manier om je hoekje wat sierlijker en fleuriger te maken. Meubels die van zichzelf eigenlijk al mooi genoeg zijn kan je nog net weer dat beetje extra geven met wat woonaccessoires zoals vaasjes, potjes, een plaid, een spiegel ga zo maar door. Net als deze prachtige fauteuil die op zichzelf al heerlijk en comfortabel zit, kan je deze ook vullen met een bijpassend sierkussen. Niet alleen voor extra comfort, maar ook voor de looks!

Het Lounge Hoekje

Wil je je graag even terugtrekken in je lounge hoekje, maar vind je het toch stiekem ook wel fijn om dit samen met je partner of een vriend/vriendin te doen? Maak dan een lounge hoekje met 2 fauteuils! In dit prachtige hoekje van onze showroom gingen onze stylistes voor “ton sur ton”. Hiermee krijg je zelfs met gezelschap toch net dat extra beetje rust in je hoekje. Deze fauteuils hebben door de hogere smalle poot iets weg van eetkamerstoelen, alhoewel ze qua formaat toch net een stukje groter zijn, maar wel minder groot dan de vorige twee fauteuils. Daarom dus perfect als je een compact hoekje wil, maar met net wat extra gezelschap.

Een leuk bijzettafeltje tussen de 2 fauteuils is ideaal om aan te kleden met wat mooie woonaccessoires. Kies voor accessoires die passen bij de andere kleurtinten om het geheel op te vullen, maar dus wel de rust te behouden. Zo krijg je het perfect hoekje om samen met je partner je dag te bespreken of met je buurvrouw even lekker te roddelen over die andere buurvrouw onder het genot van een kopje thee.

Het Lounge Hoekje