De Bohemian look - Potz Wonen
Potz Wonen

De Bohemian look

We hadden het er gisteren al over in onze post met de fotoʼs van één van onze prachtige stijlkamers.
Bohemian is weer helemaal een trend die terug is van weggeweest. Ook bij ons kan je zeker slagen voor je “Boho” interieur om dat nostalgische sfeertje te creëren in je woning.
We bespreken in dit artikel enkele kenmerken die erg typerend zijn voor deze stijl.

Allereerst de Perzische print. Je kent het vast wel van die goede oude tijd bij je oudersʼ interieur of misschien zelfs van dat tafelkleedje bij je opa en oma op de eettafel. Het is weer helemaal terug van weggeweest en vaak ook terug te vinden in een nieuw jasje met modernere kleuren waardoor het toch weer echt iets is van nu! Met deze print krijg je direct dat “retro” sfeertje in je huis wat erg typerend is voor de Bohemian stijl. Ik zie mijzelf al liggen op zoʼn karpet genietend van die krakende the Rolling Stones LPʼs die ik weer van zolder heb gevist.

Zie hieronder één van onze prachtige karpetten met Perzische print in fleurige en moderne kleurtinten.

De Bohemian Look

Het tweede element wat absoluut niet mag missen binnen je Bohemian interieur is een beetje “groen” in huis!

Nou ja, neem dat groene niet te letterlijk... Want ook met kunstbloemen en kunstplanten die in allerlei kleuren te vinden zijn, kan je helemaal één worden met de “natuur” zonder een voet buiten de deur te zetten. Ideaal voor mensen (net als ikzelf) die telkens weer vergeten om die arme plantjes water te geven waardoor je alwéér een bezoekje moet brengen aan het tuincentrum voor nieuwe. En tjah, echt of nep, beide komen ze uiteraard lang niet zo goed tot zijn recht zonder mooie pot of vaas. Hierbij zijn er eigenlijk geen grenzen aan gebonden; van keramische vazen tot rooskleurige potten, het past allemaal binnen je boho interieur! En hou je nou niet zo van dat perzische printje maar wel erg van bloemen, dan is een karpet met bloemenprint dé ideale oplossing. Kijk bijvoorbeeld naar dit fleurige plekje in onze showroom volledig aangekleed met “groen” (net echt hè!?...) aangevuld met keramische tot rotan accessoires en tot slot zelfs een bloemenprint karpet voor dé Bohemian look!

De Bohemian Look

De eerste categorie valt eigenlijk ook onder de volgende; namelijk Oosterse elementen in je interieur. Denk hierbij aan Oosterse verlichting, vazen, ornamenten, noem maar op. Je hoeft heus niet je gehele interieur af te stijlen alsof je je hebt bekeerd tot Hari Krishna. Net dat ene elementje kan al voor heel veel sfeer zorgen en je interieur net dat beetje extra geven. En neen, hiervoor hoef je niet helemaal naar India of Marokko af te reizen, want ook hiervoor kan je bij ons slagen. Kijk bijvoorbeeld naar deze prachtige Bohemian hanglampen die in onze showroom hangen.

De Bohemian Look

Het laatste kenmerk dat typerend is voor die Boho look is “Rotan”.

Ik weet zeker dat ook dit wat nostalgie bij je oproept. Mijn oma had namelijk in de jaren 70 zoʼn grote rieten pauw fauteuil met een gigantische sierlijke rugleuning. Dit opvallende ontwerp was een echte eyecatcher in haar woonkamer. Met Rotan kan je zelfs een exotische sfeer aan je huiskamer toevoegen. Net als met het hiervoor genoemde Oosterse kenmerk hoef je ook hierbij niet all the way te gaan, maar kan je net met dat ene element dat stukje nostalgie terug krijgen in je interieur. Niet alleen fauteuils zijn in deze Rotan stijl terug te vinden, want bij ons vind je bijvoorbeeld deze super gave Rotan bamboe eetkamerstoelen!

De Bohemian Look